Arbeidshygiëne
is essentieel voor rendement

Advies en begeleiding bij gevaarlijke stoffen, geluid/lawaai, binnenklimaat, biologische agentia, maar ook uw risicoinventarisatie& -evaluatie (RI&E) als basis van een actueel arbobeleid.

Direct vakkundig advies?

Zijn meerdere werkgevers actief zijn op een bouwlocatie, dan moet er in veel gevallen een Veiligheids- & Gezondheidsplan (V&G-plan) zijn.

In een V&G-plan beschrijft een opdrachtgever hoe hoofd- en onderaannemer(s) samenwerken en welke veiligheidsmaatregelen zij treffen om de veiligheid van de werknemers te waarborgen.

Er moet een V&G-plan beschikbaar zijn als:

  • de bouw waarschijnlijk langer duurt dan 30 werkdagen en op enig moment meer dan 20 werknemers tegelijk aan het werk zijn;
  • de bouw waarschijnlijk langer duurt dan 500 mensdagen;
  • wanneer de bouw bijzondere gevaren voor werknemers met zich meebrengt.

Een V&G-plan verbetert de coördinatie tussen uitvoerenden op de bouwplaats en moet tijdens het bouwproces de aandacht voor veiligheid en arbeidsomstandigheden garanderen.

Regelgeving V&G-plan:

  • De opdrachtgever moet een V&G-plan opstellen voor de voorbereidingsfase.
  • In de uitvoeringsfase wordt het V&G-plan door één van de uitvoerende partijen, bijvoorbeeld de hoofdaannemer, uitgevoerd.
  • Deze uitvoerende partij benoemt een coördinator die toezicht houdt op de naleving van het V&G-plan op de bouwplaats.
  • Voor onderaannemers zijn geen specifieke bepalingen opgenomen in de arbowetgeving. Op dit onderwerp zijn de algemene bepalingen over het bouwproces van toepassing.
  • Een hoofdaannemer mag een korte veiligheidstoets afnemen voordat de onderaannemer aan de slag kan gaan op de arbeidsplaats.
  • Iedere werkgever op de bouwplaats blijft zelf verantwoordelijk voor naleving van zijn wettelijke verplichtingen m.b.t. veiligheid en gezondheid van zijn eigen werknemers.

Een Hoger Veiligheidskundige (gecertificeerd) kan u helpen met het opstellen van een goed V&G-plan. Ook kunnen wij begeleiden bij de bouwprojecten. 

Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Een gezond en veilig werkomgeving

Essentieel advies voor een optimaal rendement

Risicoinventarisatie& - Evaluatie (RI&E)

De Risicoinventarisatie & -evaluatie (RI&E) is bij uitstek een middel waarmee u en uw management structureel risico's op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn in beeld hebben kunnen beheersen.

Meer hierover...

Arbeidshygiënische onderzoeken

Onderzoek op het gebied van gevaarlijke stoffen (oplosmiddelen, stof, lasrook), geluid en lawaai, binnenklimaat, trillingen, lichamelijke belasting en biologische agentia.

Meer hierover...

Veiligheidskundige adviezen

Een werkplekonderzoek- en advies is een kort onderzoek en advies voor een individuele medewerker gericht op de werkzaamheden in relatie tot de werkplek, werkhouding, werkorganisatie enz. aan de hand van de 5W's.

Meer hierover...

Gevaarlijke stoffen

Helpt u op een gestructureerde wijze de arbeidsomstandigheden te verbeteren. U kunt denken aan OHSAS 18001, VCA etc. NB Arbo Advies heeft ervaring op het gebied van het opzetten van en het begeleiden van organisaties met een arbomanagementsysteem.

Lees hier meer

4-stappen zelfinspectie gevaarlijke stoffen

Een handige en waardevolle tool waarmee u voldoet aan alle wettelijke eisen. Een handig hulpmiddel om te voorzien in de Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen.

Meer hierover...


Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op Arbogebied

Bekijk Tweets

Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden

Onze specialismen

Diverse arbeidshygiënische onderzoeken en diensten op maat. Wij kunnen het onderstaande voor u betekenen:

  • Risicoinventarisatie& - Evaluatie (RI&E)
  • Arbeidshygiënische onderzoeken
  • Werkplekonderzoek en -advies
  • Arbomanagementsysteem en beleidsadvies
  • Preventievoorlichting
  • Register Gevaarlijke stoffen
Onze referenties

Kies ook voor NB Arbo Advies

Bedrijven of instellingen die ook voor ons hebben gekozen